Başlangıç > Genel > Edius-Ses dosyaları otomatik senkron eklentisi/ Pluraleyes

Edius-Ses dosyaları otomatik senkron eklentisi/ Pluraleyes

edius_sync  Özellikle dslr makinelerle harici bir ses kayıt cihazı kullanılarak yapılan çekimlerde, veya müzik klibi benzeri projelerde farklı zamanlarda ya da farklı cihazlarla yapılan seslerin eşleştirilmesi oldukça zaman alabiliyor. http://www.singularsoftware.com/index.html adresinden yasal olarak 30 günlük deneme sürümü indiribileceğiniz bu yazılımın kullanılışını kısaca anlatmaya çalışacağım.

Öncelikle bu yazının başlığı “edius ses dosyaları” olarak açmış olsamda bu yazılım, farklı kurgu programlarında da uyumlu olarak çalışıyor. ( Final Cut,Sony Vegas,Adobe Premiere  ) Kısa sürede kurulan yazılıma edius açıldıktan sonra  Tools içinde Pluraleyes sekmesinden ulaşabiliyorsunuz. Deneme sürümü olduğu için 29 gün kaldığı uyarı ile açılan yazılımda Clips are Chronological,Try Really Hard,Replace Audio,Level Audio seçeneklerinden birini tercih ettikten sonra sol alt köşedeki Sync butonuna bastıktan sonra ses dosyalarını otomatik olarak senkronize ediyor.

Bu seçenekleri kısaca tarif etmek gerekirse :

plrl

Clips are Chronological : Bu seçeneği eşleştirilecek ses dosyaları time line da kronolojik olarak dizili olduğunda seçilmesi tavsiye ediliyor. Örneğin dslr makinenizin dahili mikrofonu ile kayıt yaptığınız 1. video/ses dosyasının hizasına, harici bir ses kayıt cihazıyla kayıt ettiğiniz 1.  ses dosyasını, kronolojik sırayla  projenizin time line alanına attığınız durumlarda bu seçenek oldukça başarılı. Ses dosyalarınız bu şekilde sıralı değil de karışık ise tavsiye edilen bir yöntem değil.

Try Really Hard : Zoru deneyin gibi bir anlamı olan bu seçenekte ses dosyalarınız gerçekten karışık ve eşlemenin zor olduğu durumlarda birkaç kez bu işleme tabi tutarak olumlu sonuçlar elde edilebiliyor.

Replace Audio : Bu seçenek genellikle harici bir ses kayıt cihazı kullanılarak  kaliteli bir ses kayıdı ile birlikte dslr makinesiyle kayıt edilen düşük seviyeli ses eşleneceği durumlarda tercih ediliyor. Eşleme yaptıktan sonra düşük seviyeli sesi otomatik olarak sildiği için olası veri kayıplarına karşı projenizi yedekledikten sonra bu işlemi yapmanızı tavsiye ederim. Örneğin bir röportaj sesini harici bir kayıt cihazı ile yaptınız. Bu kaliteli ses dosyası ile makineniz üzerindeki dahili mikrofondan yapılan ses eşleniyor. Kaliteli sesi senkronize edip  düşük seviyedeki ses kanalını tamamen siliyor.

Level Audio : Ses kayıt seviyeleri arasında farklar fazla olduğu durumlarda bu seçeneği kullanmak tavsiye ediliyor.Üretici firma,  Level audio’yu  diğer seçeneklere göre daha çok zaman alacağı için mecbur kalmadıkça kullanılmaması tavsiye ediyor.

Deneme amaçlı birkaç işlem yaptım oldukça başarılı sonuçlar elde ettim. Ancak zamandan kazanıyım derken aceleyle yapılacak bir işlem karmaşık projelerde düzeltmesi zor hatalara sebep olabilir. O yüzden bu yazılım ile yapacağınız düzenlemeden önce proje dosyasını yedeklemekte fayda var.

Yazının başında belirttiğim linkten programın  30 günlük deneme sürümünü indirebilirsiniz. Eğitim amaçlı durumlarda indirimli satışları mevcut. Ancak  deneyip kullandıktan sonra  satın alabileceğiniz programın crackli halini indirebilirsiniz.

Edius için :

http://tr.rghost.net/20552591  

Reklam
  1. Henüz yorum yapılmamış.
  1. No trackbacks yet.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: